Mihail Udroiu: Teste grila. Drept penal si procedura penala. Editia a 5-a
Code:978-606-673-329-8
Descriere
Prezenta lucrare cuprinde peste 1000 de teste-grila din materia Dreptului penal (Partea generala si Partea Speciala) si a Procedurii penale (Partea generala si Partea Speciala) elaborate in conformitate cu noile coduri.
Pentru dobandirea facila a cunostintelor juridice in materie penala si procesual penala, autorul (Mihail Udroiu) a optat pentru o noua structura a cartii, care va cuprinde doua parti:
1. Cunostinte de baza, in cadrul careia se vor regasi testele-grila prin care va fi verificata intelegerea logicii si a regulilor de baza prevazute de noile coduri cu referire la fiecare institutie in parte;
2. Cunostinte aprofundate, in care se vor regasi teste-grila cu un grad sporit de dificultate, fiecare grila facand trimitere la doua sau mai multe institutii.
In vederea facilitarii intelegerii materiei, raspunsurile la testele-grila propuse sunt insotite de explicatii apte sa releve mecanismul de rezolvare a acestora.
Autorul aceste lucrari, Mihail Udroiu a optat pentru o noua structura a cartii, care va cuprinde doua parti:
1. Cunostinte de baza, in cadrul careia se vor regasi testele-grila prin care va fi verificata intelegerea logicii si a regulilor de baza prevazute de noile coduri cu referire la fiecare institutie in parte;
2. Cunostinte aprofundate, in care se vor regasi teste-grila cu un grad sporit de dificultate, fiecare grila facand trimitere la doua sau mai multe institutii.
In vederea facilitarii intelegerii materiei, raspunsurile la testele-grila propuse sunt insotite de explicatii apte sa releve mecanismul de rezolvare a acestora.
Date tehnice
Titlu: Teste grila. Drept penal si procedura penala
Pret: 74,00 RON
ISBN: 978-606-673-329-8
Format: Academic, carte brosata
Pagini: 404
ISBN:
978-606-673-329-8
Titlul cartii:
Teste grila. Drept penal si procedura penala. Editia a 5-a, revazuta si adaugita
Numele Autorului/lor:
Mihail Udroiu
Colectia din care face parte:
Teste grila
Formatul cartii:
Academic
Print interior:
Alb-negru
Coperta:
Brosata
Numar de pagini aproximativ:
404
Data aparitiei:
19 Iunie 2014
Pret de vanzare cu amanuntul recomandat de producator:
Îndrumarul de faţă este menit să ghideze candidaţii în a face faţă cu brio tuturor componentelor interviului pe care îl vor susţine în faţa comisiei de examinare. Cum etica şi deontologia judiciară constituie materie obligatorie pentru auditorii de justiţie si pentru noii magistraţi recrutaţi si dată fiind importanţa acesteia în evoluţia ulterioară a unui magistrat, prezenta publicaţie poate fi utilizată ca material bibliografic şi de judecătorii şi procurorii în funcţie.
Ediţia 2014 Ediţia de faţă aduce la zi legislaţia cuprinsă în lucrare, mai ales în ceea ce priveşte prevederile penale după intrarea în vigoare a Noului Cod penal şi a Noului Cod de procedură penală, şi completează cu informaţii utile pentru ultima etapă a concursului.
Este vital ca o societate democratică şi modernă să aibă magistraţi care să gândească corect, eliberaţi de prejudecăţi şi practici argumentative periculoase.
Obiectivul major al prezentei lucrări nu este însă studiul logicii per se, ci dorinţa de a ajuta viitorii magistraţi să-şi antreneze mintea pentru a putea face faţă cât mai bine examenului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii
Lucrarea vizează astfel în primul rând îmbunătăţirea capacităţilor de analiză logică a candidaţilor la INM, scopul acesteia fiind unul foarte aplicat: identificarea unor modalităţi de găsire a răspunsului corect într-un timp cât mai scurt.
Îndrumarul de faţă simplifică şi completează Ghidul pentru rezolvarea testelor de verificare a raţionamentului logic publicat în 2010 de către INM. Simplifică în sensul în care elementele de teorie logică sunt prezentate aici într-o manieră foarte concisă şi completează în sensul că arată care este rezolvarea problemelor de logică din grila G1 ce au fost date la admiterea la INM în sesiunea 2013.
Puncte forte:
- îmbunătăţirea capacităţilor de analiză logică
- modalităţi de găsire a răspunsului corect într-un timp cât mai scurt
Facultatea de Drept oferă absolvenţilor posibilitatea de a-şi desfăşura ulterior activitatea ca magistraţi, grefieri, avocaţi, consilieri juridici, notari publici, executori judecătoreşti, consilieri de probaţiune, lucrători de poliţie judiciară, practicieni în insolvenţă, consilieri de proprietatea intelectuală, cadre didactice etc.
Cei care decid să devină magistraţi trebuie să se asigure că îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi să susţină cu succes concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (imediat după absolvire) sau concursul de admitere directă în magistratură (pentru cei cu minim 5 ani vechime în specialitate juridică), organizate potrivit regulamentelor aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii.
Potrivit actualelor reglementări, concursul de admitere constă în şase probe: trei de concurs (verificarea cunoştinţelor juridice, verificarea raţionamentului logic, interviul) şi trei examinări ulterioare (verificarea condiţiei de bună reputaţie, examinarea medicală, verificarea aptitudinii psihologice).
Prezenta colecţie de întrebări grilă a fost alcătuită ţinându-se cont de propunerile privind tematica şi bibliografia concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii şi de admitere în magistratură, sesiunea august-octombrie 2014, aprobate prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 449 din 3 aprilie 2014. Pentru concursul din acest an, s-a decis ca tematica să fie abordată în întregime potrivit noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală.
Din cuprins:
570 teste grilă penal şi procesual penal
tematica şi bibliografia concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii și de admitere în magistratură, sesiunea august-octombrie 2014
157 teste grilă – Drept penal. Partea generală
81 teste grilă – Drept penal. Partea specială
203 teste grilă – Drept procesual penal. Partea generală
129 teste grilă – Drept procesual penal. Partea specială
Intrebări tip grilă alcătuite într-o modalitate complexă este testat atât nivelul de cunoaştere a noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală, cât şi raţionamentul logic al candidaţilor răspunsurile corecte se regăsesc exclusiv în textele cuprinse în noile Coduri grilele de la fiecare materie sunt urmate de un tabel ce indică răspunsurile corecte cu trimitere la textul de lege incident
Această lucrare cuprinde tot ce vă trebuie pentru exercițiul necesar admiterii la INM sau în avocatură, dar care vă va servi de-a lungul întregii cariere și nu numai.
Este elaborată de practicieni valoroși ai dreptului, mulți dintre ei formatori la INM sau INPPA sau care au contribuit la elaborarea proiectelor de legi privind codurile. Alături de ei, câțiva juriști de excepție și-au adus experiența și cunoștințele în calitate de coordonatori.
Teste Grila: Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Procedura penala este prima lucrare, structurată pe tematicile de examen, în care sunt reunite aproape 2600 chestionare pentru cele patru coduri ‒ civil, procedură civiă, penal, procedură penală ‒, iar nivelul de dificultate este adecvat examenelor de admitere la INM sau în avocatură.
Parcurgand si exersand materia, eventualele goluri de cunoștințe, erori de înțelegere sau atenție vor fi eliminate, iar limbajul dreptului va deveni accesibil, prietenos, cunoscut. Astfel, orice examen încetează a fi o provocare și poate deveni o simplă confirmare.
Prima parte, fiind compusă din patru Capitole, constituie o prezentare a teoriei termenelor, aşa cum este ea conturată în doctrina contemporană.
A doua parte evidenţiază termenele, în ordinea în care ele sunt prevăzute în Codul de procedură penală. Fiecare termen este analizat în raport de cele patru elemente ale sale: reglementare, durată, momentul de la care începe să curgă, trăsături.
A treia parte enumeră termenele, în raport cu modul în care le este stabilită durata. La rândul ei, această parte este grupată în trei Capitole, corespunzătoare celor trei specii în care se împart termenele, în funcţie de modul de stabilire a duratei lor.