Autoarea: "Cresterea porcilor mi-a oferit de-a lungul vietii momente dintre cele mai placute, emotionante, frustrante si incarcate de adrenalina si sper ca si dvs. veti trai momente similare.
Fie ca aveti cativa porci pe care ii cresteti pentru carne sau ingrijiti cateva exemplare frumoase in scopul conservarii speciei sau pentru concursuri, este util sa aveti la dispozitie un manual bun si serios, bazat pe fapte si experienta practica - cu toate partile bune si rele. Un manual exact ca cel de fata. (...)"
Rasele de porci - o chestiune de preferinta personala
Privire de ansamblu asupra raselor de porci
Piaţa porcilor ca animale de companie
2. Inceputul
V-ati gandit bine?
Cerinte legale
Organizarea tarcului pentru porci
Adapostul: o pensiune pentru porci
Construirea unui cort pentru porci intr-o zi
3. Cumpararea porcilor
Cumpararea porcilor
gasirea unui crescator bun
Alte locuri de cumparare
Vieri sau scroafe?
Cumpararea porcilor pentru incrucisare
Aducerea porcilor acasa
4. Hranirea
Hranirea
Simplificati-va munca
Hrana gata preparata
Regulile de autor ale hranirii
Adaparea
5. Sanatatea si bunastarea
Groja fata de porci
Gasirea unui veterinar
Unitati de izolare
Probleme potentiale de sanatate
Prevenire
Boli ce trebuie declarate
Administrarea injectiilor
6. Carne de la porcul din ograda
Carne de la porcul din ograda
Planificarea
De la purcelus la carnea din farfurie
Pregatirea pentru abator
Sosirea la abator
informarea macelarului
Prepararea carnatilor de casa
Conservarea jambonului si slaninii in saramura
Conservarea uscata
Jambonul uscat la aer
Conservarea usacata in saramura
7. Vanzarea produselor
Vanzarea produselor
Sanatatea si siguranta si vanzarea alimentelor
Vanzarea la pietele fermierilor
8. Reproducerea
Reproducerea
Selectia pentru imperechere
Cumpararea porcilor de rasa destinati reproducerii
Porci cu pedigree - merita osteneala?
La ce varsta se inmultesc porcii?
Ciclul de reproducere
O planificare corecta
Inseminare artificiala
Diagnosticul de gestatie
Fatarea
Purceii morti
Ingrijirea dupa fatare
Generatia urmatoare
Hranirea purceilor
Intarcarea
9. Iesirea in lume
Inceputul
Alegerea locului de prezentare
Ce puteti expune?
Selectarea exemplarelor
Pregatirea porcilor
Practica prezentarii in ring
Pregatirea de calatorie
Sosirea la locul prezentarii si ziua prezentarii
ISBN:
978-973-1822-93-8
Titlul cartii:
Manual de crestere a porcilor
Numele Autorului/lor:
Liz Shankland
Colectia din care face parte:
Agro-Zoo
Formatul cartii:
A4
Print interior:
Color
Coperta:
Carton 250 gr., Laminata, Lucioasa
Numar de pagini aproximativ:
144
Data aparitiei:
2011
5by Administrator magazin, 13 Mar 2013
Cresterea porcilor
Activitatea de creştere a porcilor a cunoscut o adevărată renaştere şi este în prezent mai populară ca oricând. Manualul creşterii porcilor este un ghid simplu, fără înflorituri, excelent pentru începători -indiferent dacă intenţionaţi să creşteţi porci pentru a vă umple congelatorul, a începe o nouă afacere, a valorifica terenul în mod tradiţional sau pur şi simplu a vă bucura de prezenţa unor animale de companie carismatice. înţesat de fotografii color şi explicaţii clare şi detaliate, acest manual este ideal pentru crescătorii începători, care au nevoie de îndrumări cu privire la cumpărarea şi îngrijirea primilor lor porci şi doresc să treacă la etapa superioară a înmulţirii. Este totodată o sursă de informaţii utilă pentru crescătorul de porci cu mai multă experienţă care are nevoie uneori să caute o lămurire rapidă într-un manual
Lucrarea se adreseaza in egala masura atat celor inceptori in ale stuparitului, cat si apicultorilor cu experienta, constituind un ghid util in orice gospodarie. Este de remarcat la aceasta lucrare limbajul utilizat de autor, care desi este specialista in domeniu, foloseste aici o exprimare cat se poate de clara si concisa astfel incat textul sa fie la indemana oricui cititor.
In contextul in care, in România, consumul de ouă de prepeliţă este acoperit doar în proporţie de 50% de piaţa internă, restul fiind suplinit din import inceperea unei afaceri precum infiintarea unei crescatorii de prepelite, nu poate fi decat oportuna in condiile economice din prezent. De altfel, o astfel de afacere este chiar la indemana oricui, fondurile investite la inceput putand fi foarte mici. Practic, se poate incepe cu un numar redus de prepelite urmand ca pe parcurs, pe masura ce vanzarile cresc, sa se dezvolte si efectivul de pasari.
Lucrarea isi propune sa raspunda la cele mai frecvente intrebari puse de cultivatorii si iubitorii de flori cu privire la cultura trandafirului pentru flori taiate in spatii protejate, tipurile de constructii pentru realizarea acestei culturi, cultura trandafirului in gradina si parc.
In contextul in care Romania importa peste 50% din necesarul de ciuperci pentru consum, inceperea unei afaceri in acest domeniu ofera multe beneficii in actualul context economic.
Aceste carti prezinta din punct de vedere teoretic si practic tot ce trebuie sa stie un antreprenor pentru a deschide o ciupercarie.
România este a doua ţară crescătoare ca mărime a efectivelor de bubaline (bivoli) din Europa. Rasa românească de bubaline este răspândită în proporţie de 97% în zona de centru şi nord-vest a ţării, cu o pondere în judeţul Sălaj (22%), Cluj (18%), Braşov (12.3%), Maramureş (11.5%).
Bubalinele crescute în ţara noastră se pretează în egală măsură, atât pentru producţia de lapte, cât şi pentru producţia de carne, dar tendinţe de creştere prioritară sunt pentru producţia de lapte.
Importanta sociala a cailor este evidenta. Din cele mai vechi timpuri, calul a jucat un rol imens in viata tuturor popoarelor.
Domesticirea acestuia este considerata una dintre primele mari realizari ale omenirii. Dupa domesticire, cresterea si exploatarea calului devine una dintre indeletnicirile de baza ale omului, asa incat ajunge sa participe intr-o masura din ce in ce mai mare la dezvoltarea social-istorica a tuturor popoarelor.
Acest ghid normativ se adresează în primul rând fermierilor care au experienţă în creşterea păsărilor, dar şi persoanelor care au în vedere înfiinţarea unor ferme de găini ouătoare, care să corespundă celor mai noi cerinţe în domeniu.
Rolul economic deosebit al bovinelor si cu precadere al taurinelor pe parcursul timpului, prin insasi existenta si exploatarea lor directional diferentiata isi gaseste expresia in efectul contributiv stimulator asupra dezvoltarii vietii materiale si culturale a omenirii, ca element favorizant de intrepatrundere si largire a unor civilizatii sau uneori ca izvor de tentatie, invidie si neintelegere.
Pe scurt, in prezenta carte, autorii prezinta o documentata si pragmatica tematica privind managementul tehnic: sisteme, tehnologii, metode si procedee de obtinere a unei cantitati de lapte cat mai mare, de calitate superioara si economica.
Hipologia este acea o ramură a zootehniei care se ocupă cu anatomia si cu fiziologia calului, cu descrierea si cu clasificarea speciilor si a raselor de cai, precum si cu metodele de întretinere, de ameliorare si de dresare a cailor.
Prin continutul său, lucrarea de fata se adreseaza tuturor crescatorilor de taurine, fie ei ca au deja o expenta in domeniu fie ca sunt la inceput de drum.
Pe lângă proprietăţile antiseptice, mierea s-a dovedit un remediu extrem de eficient în tratarea cancerului, bolilor cardiovasculare şi neurodegenerative, precum şi în cazul tratamentelor antiîmbătrânire.
- În scop profilactic, se prepară un amestec de miere, suc de ceapă şi de hrean, în cantităţi egale. Din acest amestec se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, înainte de masă.
- În caz de răceli, mierea (se recomandă mai ales cea de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingură de miere la un pahar de lapte), cu suc de lămâie (sucul de la jumătate de lămâie la 100 g miere).
- Pentru bolnavii de TBC, se recomandă mierea cu lapte, sau cu diferite grăsimi (unt, untură de gâscă) şi aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untură de gâscă, 15 g aloe şi 10 g cacao se pun pe foc, fără a fierbe însă. Se va lua câte o lingură din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de două ori pe zi.
Astfel de informatii, dar si multe alte sfaturi utile veti putea gasi in prezenta lucrare scrisa de D-na Dr. Ing. IOANA TUDOR.
Acest ghid normativ are scopul de a înlesni accesul crescatorilor de porci la legislatia românească in domeniu si chiar la normele cerute de Uniunea Europeana in prezent. Totodata, lucrarea de fata prezinta numeroase informatii practice legate de constructia adaposturilor. In partea finala sunt preyentate si cateva rase de porci: Rasa Marele Alb, Rasa Landrace, Rasa Mangaliţa, Rasa locală Bazna, Rasa Duroc, Rasa Marele Negru.
În zilele noastre, acvacultura joacă un rol important în aprovizionarea cu peşte pe plan mondial, datorită evoluţiei tehnologiilor de creştere şi de procesare. Estimările date de Food and Agriculture Organization (FAO), arată că 47% din cantitatea de peşte consumată de om, provine din acvacultură.
Având în vedere că populaţia mondială va creşte numeric în următoarele decenii, cererea de peşte va fi tot mai mare. Capturile de peşte sălbatic sunt deja exploatate la maximum, acvacultura trebuind să facă faţă cererilor; dar, pentru ca această ramură să fie durabilă, trebuie să punem bazele unor crescătorii asigurătoare.
Principalele specializări ale pisciculturii sunt: Salmonicultura, Cyprinicultura, Sandrocultura, Vallicultura ş.a.
Cyprinicultura, care formează şi obiectul lucrării de faţă, defineşte activitatea de creştere controlată a speciilor de peşti din familia Cyprinidae şi este una din componentele de bază ale acvaculturii.