Gabriel Boroi (coordonator) | Noul Cod de procedura civila. Comentariu pe articole
Code:978-606-522-854-2
Descriere
STOC EPUIZAT!
Noul Cod de procedura civila modifica radical conceptia de ansamblu asupra materiei, iar modul in care factorii de decizie si profesionistii din sistemul judiciar vor reusi sa valorizeze principiile si sa puna in aplicare noile reguli procedurale este definitoriu pentru reforma intregului sistem.
Pentru toti cei interesati sa inteleaga schimbarile aplicabile de la 1 februarie 2013, Editura Hamangiu pregateste un comentariu al noului Cod de procedura civila, realizat de un colectiv valoros de practicieni ai dreptului, sub coordonarea renumitului profesor universitar Gabriel Boroi.
Fiecare articol al codului este analizat si explicat, prin raportare la reglementarea anterioara, cu accent deosebit pe elementele de noutate si pe consecintele pe care noile reglementari le vor produce in practica.
Sub semnatura bine cunoscuta a profesului Corneliu Birsan, prezenta lucrare analizeaza detaliat regimul juridic al bunurilor in conformitate cu dispozitiile cuprinse in Cartea a III-a din Noul Cod civil, intrat in vigoare inca de la 1 octombrie 2011.
In succesiunea indicata de Codul civil, sunt tratate toate aspectele importante privind drepturile reale: notiune si clasificare, delimitarea fata de drepturile de creanta, dobandirea drepturilor reale, regimul juridic al proprietatii private si cel al proprietatii publice, modalitatile juridice si apararea dreptului de proprietate, superficia, uzufructul, uzul si abitatia, servitutile, posesia si publicitatea drepturilor reale.
Pentru a sublinia continuitatea, dar si pentru a sesiza mai usor elementele de noutate, prezentarea tuturor institutiilor este realizata prin compararea dispozitiilor anterioare cu cele ale noului cod, iar comentariile si opiniile autorului sunt insotite de numeroase trimiteri la literatura de specialitate si la solutii din jurisprudenta nationala si a Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Lucrarea este conceputa sub forma unui manual, care cuprinde notiunile de baza ale sistemului de publicitate imobiliara prin cartile funciare, dupa parcurgerea careia cititorul cel mai neavizat sa fie in masura sa invete sa citeasca cea mai scurta carte, cartea funciara, alcatuita doar din trei foi sau coli: A, B si C, dar pe care indiferent cat de mult am citi-o, tot vom descoperi mereu lucruri noi pe care nu le-am observat la precedentele lecturi, aidoma celui care reciteste necontenit Biblia.
Prin reintroducerea principiului efectului constitutiv al inscrierilor in cartea funciara, aceasta si-a redobandit identitatea pierduta in anul 1996, astfel ca actualele carti funciare se aseamana sub acest aspect nu cu cartile funciare reglementate de Legea nr. 7/1996, ci cu cartile funciare reglementate de Decretul-lege nr. 115/1938 si chiar mai departe, cu cartile funduare reglementate de Regulamentul de carte funduara din anul 1855.
Dispozitii de Drept International Privat | Cartea a VII-a | Noul Cod civil comentat si adnotat reprezinta prima publicaţie ce abordează dispozitiile Noului Cod civil al României în materia Dreptului Internaţional Privat, bazata pe experienta autorului in aceasta materie!
Este o lucrare ce se diferentiaza de cele de pe piata de carte, prin munca depusa intocmirii comentariilor si adnotarilor pertinente, fara a copia sau a trata cu superficialitate aceasta materie, relativ noua in Roamnia!
Negocierea de succes presupune exercițiul ei de către un negociator care, înțelegând principiile specifice, își formează un stil propriu și pregătește minuțios fiecare etapă.
Elaborarea strategiei de negociere și alegerea tacticilor și tehnicilor de negociere adecvate sunt activități esențiale pentru obținerea unui rezultat cât mai bun.
Întrucât negocierea de afaceri are drept scop încheierea unui contract, consecințele juridice prezintă un loc important în arhitectura negocierii de succes.
Lucrarea reprezintă un instrument primar, dar eficient pentru toți cei ce se angajează în negocieri de afaceri, fie că sunt de profesie juriști sau nu, preocupați deopotrivă, pe de o parte, de obținerea unui rezultat cât mai avantajos pentru ei, dar, pe de altă parte, și de construirea unei relații parteneriale trainice care să satisfacă și interesele celeilalte părți.