Prezentul pachet promotional este compus din două cărţi din domeniul dreptului civil, deosebit de utile în pregatirea examenelor de ADMITERE IN AVOCATURA SI MAGISTRATURA din anul 2014, şi anume:
1. Drept Civil. Sinteze pentru Pregatirea Examenelor de Admitere si Definitivare in Profesia de Avocat, Editia a IV-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013 | Autori: Avocat Eduard Dragomir, Avocat Roxana Paliţă
Manualul de faţă, elaborat în totalitate conform Noului Cod Civil, acoperă întreaga tematica ce se cere pentru examene: Partea generală a dreptului civil, Persoanele, Dreptul de proprietate si Drepturile reale, Teoria Generală a Obligatiilor, Contractele speciale si Succesiunile. Numar total de pagini: 868, Format Academic
2. Noul Cod civil, republicat in M. Of. nr. 505/2011 (Ad Litteram) - editie premium, cartonata. Numar total de pagini: 600
Ambele cărţi sunt tipărite pe hârtie de calitate superioară, interiorul este cusut iar coperta, lucios laminată, este cartonată pentru a oferi o rezistenţă mai mare în timp.
Pachet 2 carti DREPT CIVIL pentru EXAMENUL de ADMITERE in BAROU, 2014 | REDUCERE 35%
Numele Autorului/lor:
Av. Eduard Dragomir, A. Roxana Palita
Colectia din care face parte:
Examene barou, Magistratura
Print interior:
Cusute, foarte rezistente
Coperta:
Cartonata, lucioasa, laminata, cusuta, lux
Numar de pagini aproximativ:
868 + 600
Data aparitiei:
2011 - 2013
Pret de vanzare cu amanuntul recomandat de producator:
176 Ron
Pretul nostru:
114.4 Ron (35% Reducere)
5by Admin 2013, 04 Oct 2013
Pachet 2 carti DREPT CIVIL pentru EXAMENUL de ADMITERE in BAROU, 2014 | REDUCERE 35%
Desigur, vor mai fi oferte promotionale, doar trebuie sa ne urmariti pe site-urile partenere!
Va multumim pentru alegerea facuta si va dorim mult succes la examene!
5by cititor 2013, 04 Oct 2013
Pachet 2 carti DREPT CIVIL pentru EXAMENUL de ADMITERE in BAROU, 2014 | REDUCERE 35%
Da, da, da...foarte bune!
Astept si urmatoarea oferta (tot de 35% reducere)
Multumim pentru astfel de oferte!
Zile bune
5by Admin 2013, 04 Oct 2013
Pachet 2 carti DREPT CIVIL pentru EXAMENUL de ADMITERE in BAROU, 2014 | REDUCERE 35%
Ambele cărţi sunt tipărite pe hârtie de calitate superioară, interiorul este cusut iar coperta, lucios laminată, este cartonată pentru a oferi o rezistenţă mai mare în timp.
Acest pachet promotional cuprinde 7 carti deosebit de utile pentru pregatirea celor care vor sustine examenul de admitere sau definitivare in profesia de avocat.
Prin lucrarea de faţă, autorii abordează în integralitate o instituţie fundamentală a dreptului civil, Actul Juridic Civil din perspectiva Noului Cod civil al României, care cum bine ştim a intrat deja in vigoare din 2011.
Scopul lucrării este in primul rând de a veni în sprijinul acelora care se pregătesc pentru examenele de admitere/definitivare in profesia de avocat, magistrat ori alte profesii juridice.
Acest indrumar este menit să ghideze candidaţii în a face faţă cu brio tuturor componentelor interviului pe care îl vor susţine în faţa comisiei de examinare.
Pentru ca, atat Etica, dar şi deontologia judiciară constituie materie obligatorie pentru auditorii de justiţie si pentru noii magistraţi recrutaţi si dată fiind importanţa acesteia în evoluţia ulterioară a unui magistrat, prezenta publicaţie poate fi utilizată ca material bibliografic si de judecătorii si procurorii în funcţie.
Este vital ca o societate democratică şi modernă să aibă magistraţi care să gândească corect, eliberaţi de prejudecăţi şi practici argumentative periculoase.
Obiectivul major al prezentei lucrări nu este însă studiul logicii per se, ci dorinţa de a ajuta viitorii magistraţi să-şi antreneze mintea pentru a putea face faţă cât mai bine examenului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii.
Lucrarea vizează astfel în primul rând îmbunătăţirea capacităţilor de analiză logică a candidaţilor la INM, scopul acesteia fiind unul foarte aplicat: identificarea unor modalităţi de găsire a răspunsului corect într-un timp cât mai scurt.
În limbajul comun, termenul de drept este adeseori folosit cu mai multe sensuri. În mod curent, sensul noţiunii, atunci când apreciem că ceva este drept sau nedrept, este acela de just sau corect ori ilegal sau incorect.
În egală măsură, în expresia „nu am dreptul să…”, sensul este acela de a recunoaşte existenţa unei bariere legale între ceea ce intenţionez şi ceea ce legea îmi permite să fac.
Folosirea acestor expresii în limbajul comun reprezintă în fapt percepţia cotidiană şi profană a noţiunii de drept.
În sens juridic, dreptul reprezintă totalitatea normelor juridice destinate să reglementeze conduita subiectelor umane a căror respectare poate fi asigurată, la nevoie, prin forţa de constrângere a statului. Dreptul astfel conceput face obiectul ştiinţei dreptului.
Teste grila. Pentru admiterea in magistratura si avocatura Drept penal. Partea generala, Partea speciala si Drept procesual penal. Partea generala, Partea speciala - peste 800 de grile
Cuvânt-înainte
Concursul de admitere în Institutul Naţional al Magistraturii prezintă o serie de caracteristici ce îl particularizează faţă de alte concursuri în cadrul cărora modalitatea de examinare o constituie sistemul grilă.
Anul acesta, pe lângă dificultăţile cunoscute, cum ar fi, volumul mare al informaţiei conţinute în cele patru discipline fundamentale, capcanele descifrării cerinţelor grilelor, modificarea legislaţiei procesual civile etc., se adaugă încă una, şi ne referim la modificarea legislaţiei penale şi procesual penale, prin intrarea în vigoare a noilor coduri la data de 1 februarie 2014.
Dificultatea este reală, de ordin obiectiv, întrucât, pe de o parte, nu a existat timpul necesar pentru formarea şi sedimentarea unei practici unitare faţă de noile instituţii, iar, pe de altă parte, pe piaţa cărţii juridice există un număr redus de manuale sau comentarii bazate pe dispoziţiile din noile coduri. Cu siguranţă, acest lucru se va întâmpla în viitorul foarte apropiat.
Prezenta lucrare, care are ca scop principal verificarea cunoştinţelor candidaţilor prin autoevaluare, în procesul de învăţare şi familiarizare cu dispoziţiile din noul Cod penal şi noul Cod de procedură penală, conţine 300 de grile din domeniul dreptului penal – Partea generală, 300 de grile din domeniul dreptului penal – Partea specială şi 240 de grile ce vizează materia dreptului procesual penal, toate întocmite în conformitate cu dispoziţiile din noile coduri.
În ceea ce priveşte bibliografia utilizată, fiind adeptul studiului dintr-un manual unic, pentru fiecare disciplină am ales la drept penal, Partea generală, manualul profesorilor Constantin şi Cristian Mitrache, de la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti (Drept penal român, Partea generală, ed. a VIII-a, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2010), iar pentru drept penal, Partea specială, manualul profesorului Tudorel Toader, de la Facultatea de Drept din Iaşi (Drept penal român, Partea specială, ed. a V-a, Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2011), citările regăsindu-se la fiecare răspuns în parte, acolo unde dispoziţiile penale nu au suferit modificări prin apariţia noilor coduri.
Am mai folosit şi lucrarea Explicaţii preliminare ale noului Cod penal, vol. I şi II, apărută la Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2010-2011, sub îndrumarea profesorului George Antoniu (numită în continuare „Explicaţii”), unde, la fiecare citare, apare şi numele autorului respectiv.
Practic, toate cele 840 de grile sunt întocmite potrivit noilor coduri.
În capitolele de răspunsuri, am considerat util pentru cititor să facem o prezentare atât a răspunsurilor corecte, cât şi a celor eronate, cu explicaţii pe larg, acolo unde a fost cazul, şi cu trimiteri la doctrină sau la textul de lege.
35. În situaţia unui contract de împrumut, garantat cu ipotecă:
a. desfiinţarea, prin rezoluţiune, a contractului de împrumut are ca şi consecinţă stingerea contractului de ipotecă prin care s-a garantat obligaţia de restituire a sumei de bani împrumutate;
b. stingerea ipotecii nu produce niciun efect asupra raportului obligaţional principal întemeiat pe contractul de împrumut, creditorul ipotecar dobândind calitatea nouă de creditor chirografar;
c. supravieţuirea contractului de împrumut şi, respectiv, a celui de ipotecă se analizează în mod distinct, prin raportare la elementele proprii ale fiecăruia.
36. În situaţia titlurilor de valoare:
a. înscrisul constatator (instrumentum) încorporează creanţa ce a luat naştere din actul juridic (negotium);
b. debitorul poate invoca excepţia nevalabilităţii cauzei pentru a refuza executarea;
c. este necesară analiza cauzei pentru care au fost încheiate în vederea stabilirii valabilităţii lor.
37. Clasificarea actelor juridice în acte juridice strict personale şi acte juridice care pot fi încheiate şi prin reprezentant are repercusiuni:
a. la nivelul valabilităţii actelor juridice;
b. în privinţa regimului probatoriu;
c. asupra suspendării executării, din motive de forţă majoră, pe durata imposibilităţii de executare.
Drept Procesual Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă) - Editia a IV-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2014.
În elaborarea editiei a IV-a, disponibilă pe piaţă din Iulie 2014, s-au avut în vedere prevederile Noului Cod de procedură civila - Legea nr. 134/2010, republicată în Monitorul Oficial nr. 545 din 3 august 2012, conform art. 80 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările şi completările ulterioare intervenite prin O.U.G. nr. 44/2012, Legea nr. 206/2012, O.U.G. nr. 4/2013 (aprobată cu modificări prin Legea nr. 214/20137) şi prin Legea nr. 72/2013.
Prima editie a acestei ample lucrari a aparut in aprilie 2012, fiin prima lucrare de acest gen şi de această anvergură din literatura juridică română: comentariul integral al Codului civil, operă a 29 de autori şi 4 coordonatori, concretizată într-un singur volum, având 2760 de pagini.
Se deosebeste de alte lucrari de acest gen prin:
- este prima lucrare de acest gen şi de această anvergură din literatura juridică română
- prezinta comentariul integral al Codului civil acoperire naţională doctrinară fără precedent
- oferă practicianului informaţia necesară pentru a-l putea înţelege, interpreta şi aplica
- referitor la structura comentariului, vizează interpretarea textului şi modul său de aplicare
- promovarea unor soluţii corecte şi coerente în plan legislativ şi jurisprudenţial
- şcolile de drept importante din România, reunite sub egida NCC
- ghid în care pot fi găsite răspunsuri imediate, clare şi relevante
- deciziile jurisprudenţei în acele domenii de reglementare în care judecătorii au fost chemaţi să aplice deja prevederile Codului civil
- autorii sunt renumiţi profesionişti reprezentând atât cadrul instituţional propriu-zis, cât şi cel didactico-practic al sferei juridice
- bibliografie selectată pe fiecare capitol al Codului civil
- corelaţii legislative sub fiecare articol din Cod